OM TCG

Vi kan järnvägen.

Vi vill stötta dig och ditt företag med den kraft ni behöver just nu. Oavsett om det gäller bemanning, utbildning eller ekonomitjänster – oavsett omfattning eller tidsbegränsning – finns vi här.

Vi på TCG erbjuder tjänster och kunskap för aktörer inom järnvägssektorn. Det gör vi genom vårt moderbolag, TCG, och genom Trainpool (bemanning), TCC (utbildning) och ECG (ekonomitjänst). TCG är privatägt av personer med stort intresse och förståelse för tågbranschen och utvecklingen som väntar. VD är Stefan Palmier.

Vårt huvudkontor ligger i Hagalund i Stockholm men vi arbetar över hela Sverige.
TCG-resan

Här skriver man en rubrik

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Integer con sectetur condi mentum egestas. Vivamus nunc sapien, mattis vel nibh ac, cursus lobortis lectus.

vår resa

TCG grundades 2020 – med över 40 års yrkeserfarenhet vid rodret.

Bakom initiativet till TCG stod ägarna till Trainpool och TCC, två bolag med många års samlad erfarenhet av järnvägssektorn. Starten 2020 medförde en spännande tid för samtliga parter, där ny ledning och nya mål satte en ambitiös ton. Bara två år senare, 2022, var framgången ett faktum och TCG är idag ett av branschens mest framstående varumärken för konsulter och utbildningar kopplade till järnvägen.

En avgörande faktor i vår positiva utveckling är att vi har lyckats knyta till oss några av branschens mest kända namn som utbildare. Det ger oss en ovärderlig grund när vi utformar och genomför utbildningar, vilket genererar ett erbjudande som direkt stärker Sveriges järnvägar.

Idag samarbetar vi med ett 20-tal leverantörer av tågtrafik, vi förser exempelvis SJ och Green Cargo med värdefulla resurser, och två tredjedelar av Sveriges lokförare är utbildade hos TCC. Men vårt uppdrag tar inte slut där. Det saknas idag uppskattningsvis 500 lokförare för att svara mot behov och efterfrågan – och här hos TCG finns förutsättningarna för att möta framtiden.

Utvalda bilder

Här kan du se några av bilderna från vår senaste resa.
En blåtonad bild som föreställer tågräls.
En blåtonad bild som föreställer tågräls.
En blåtonad bild som föreställer tågräls.
En rosa himmel och en bangård med tåg.